Logo of Team Belgium

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft zondag de 83e editie van Gent-Wevelgem (WorldTour) op zijn naam geschreven. Onze landgenoot haalde het na 247 kilometer tussen startplaats Ieper en de aankomst in Wevelgem na een sprint met een kopgroep van zeven voor de Italianen Giacomo Nizzolo (Qhubeka ASSOS), Matteo Trentin (UAE-Team Emirates) en Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious). Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma) werd als tweede Belg zevende.

Van Aert maakte er in Gent-Wevelgem al snel een zware koers van. Vroeg in de wedstrijd was hij mee met de eerste waaier. De kopman van Jumbo-Visma bleef de hele wedstrijd vooraan strijden en maakte het in Wevelgem in de sprint af. Het is voor Van Aert zijn derde zege van het seizoen na eerder twee etappezeges in Tirreno-Adriatico begin deze maand. 

Van Aert is op de erelijst de opvolger van de Deen Mads Pedersen. Die mocht zondag niet starten vanwege twee positieve coronatests binnen zijn team, Trek-Segafredo. Om die reden kon ook Jasper Stuyven, vorige week winnaar van Milaan-Sanremo niet starten. BORA-hansgrohe moest in extremis afhaken na de positieve coronatest van renner Matthew Walls van afgelopen vrijdag.

Belga