Logo of Team Belgium

In de finale van de World Relays in het Poolse Chorzow is het gemengde aflossingsteam gestrand op de 4e plaats. De Belgian Cheetahs werden 7e, de Tornados 8e.

De eerste finale van de World Relays zondagavond was de gemengde 4 x 400m. Dylan Borlée, Cynthia Bolingo, Camille Laus en Kevin Borlée, die zaterdag 2e werden in hun reeks met de 5e beste tijd (3:17.23), startten in baan 9. Na de eerste aflossing van Dylan Borlée (2e) gaf Cynthia Bolingo de stok door aan Camille Laus in 4e positie. Kevin Borlée sloot af als 4e in 3:17.92 na een sterke laatste rechte lijn.

Het Italiaanse team klokte de beste tijd af in de finale (3:16.60) en mag zich de officieuze wereldkampioen noemen. Brazilië (3:07.54) en de Dominicaanse Republiek (3:17.58) werden respectievelijk 2e en 3e.

Cheetahs 7e

De Belgian Cheetahs vertrokken voor hun finale in baan 7. Het Belgische viertal was gewijzigd door coach Carole Bam. Paulien Couckuyt verving Cynthia Bolingo als startloopster. Hanne Maudens verving in laatste instantie Imke Vervaet. Margo van Puyvelde en Camille Laus maakten het team compleet. Die laatste had een uur voordien al de gemengde 4 x 400m-finale gelopen. De Cheetahs finishten als 7e in 3:37.66. De zege ging naar Cuba (3:28.41) voor de Polen (3:28.81) en de Britten (3:29.27).

Tornados 8e

De aflossingsploeg bij de heren sloten de avond af in Chorzow. Ook bij de Tornados was de volgorde gewijzigd. Jonathan Sacoor startte in de plaats van Dylan Borlée, die als 3e liep na Robin Vanderbemden. Kevin Borlée die aan zijn 4e race in twee dagen toe was, kon geen plaats meer goedmaken en finishte als 8e in een tijd van 3:10.84 op 7.29 van de winnaars Nederland (3:03.45) die het haalden voor Japan (3:04.45) en Botswana (3:04.73). De mannenploeg was in Polen beperkt tot 4 atleten door de blessures van Jonathan Borlée, Julien Watrin en Christian Iguacel.

Missie volbracht

De belgische aflossingsteams hebben hun missie op de World Relays vervuld. De drie teams waren al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer. Hun doel was een finaleplaats en een plek bij de beste 10 tijden bij de vrouwen en de beste 12 bij de gemengde teams. Dat doel werd bereikt, en zo plaatsten ze zich voor het WK atletiek die in juli 2022 zullen plaatsvinden in Eugene (VS).