Logo of Team Belgium

Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) heeft recent ADeL, een nieuw “Antidoping e-learning platform”, gelanceerd. Dit nieuwe platform brengt vroegere modules zoals de ALPHA module voor atleten en nieuwe modules samen op één handig en gebruiksvriendelijk online platform.

ADeL is bedoeld voor zowel atleten, coaches, begeleiders, artsen, medewerkers van sport organisaties als bestuurders. Zo is er de “Coach True” module voor trainers, de “Sport Physician’s toolkit” voor artsen en de “ADO Kickstart” voor medewerkers van Anti-Doping Agentschappen en sport organisaties.

Hoe krijgt u toegang tot het platform?
ADeL is beschikbaar via de link: https://adel.wada-ama.org/. U dient zich eerst te registreren door een account aan te maken. Afhankelijk van uw functie of rol zal uw andere instrumenten, cursussen en informatie te zien krijgen.

Het gebruik van het platform is volledig gratis.

Het BOIC hoopt dat vele Team Belgium atleten, coaches, bestuurders en medewerkers de weg vinden naar dit nieuw platform.

Webinar
Om het gebruik van ADeL toe te lichten, heeft het WADA ook een Webinar gemaakt. Dit is beschikbaar via de website van het WADA.