Logo of Team Belgium

Emma Plasschaert begint morgen in het Japanse Sakaiminato aan de verdediging van haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse. De 25-jarige Oostendense kroonde zich vorig jaar als eerste Belgische ooit in het Deense Aarhus voor het eerst tot wereldkampioene. Haar grootste concurrentes in Japan zullen de Deense Anne-Marie Rindon, de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Canadese Sarah Douglas worden, respectievelijk de nummers één, twee en drie op de wereldranglijst. Plasschaert zelf is nummer vier van de wereld.

Door haar wereldtitel in Aarhus is Plasschaert al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De zeilcompetitie op de olympiade zal volgend jaar in Enoshima - op zo'n 700 kilometer van Sakaiminato - worden afgewerkt en het is daar dat Plasschaert zich momenteel al helemaal op toelegt.

De West-Vlaamse gaf eerder al aan dat de verdediging van haar wereldtitel geen prioriteit voor haar is. Plasschaert zal in Sakaiminato meer risico's nemen en enkele nieuwe technieken uittesten. Het olympisch testevent in Enoshima (25 augustus-1 september) is belangrijker met het oog op de Spelen en het WK lijkt dus niet meer dan een voorbereidingswedstrijd te worden.

Belga