Logo of Team Belgium

In Buenos Aires worden tijdens de Jeugd Olympische Spelen zo’n 4000 atleten verwacht waarvan het aantal meisjes gelijk zal zijn aan het aantal jongens. Gert Van Looy, games manager bij het BOIC en chef de mission voor Buenos Aires, is net terug van een werkbezoek aldaar.

Gert Van Looy: “De werken verlopen volgens plan. De Argentijnen werken heel professioneel en efficiënt. Het organisatiecomité voor Buenos Aires heeft heel wat mensen ingehuurd die gewerkt hebben voor organisatiecomités van vorige Jeugd Olympische Spelen en zelfs voor de Olympische Spelen van Rio in 2016. Het kan dus bogen op heel wat expertise en ervaring. Het IOC volgt de werkzaamheden ook zeer nauwgezet op.

Het plan van Buenos Aires kenmerkt zich door vier zones of olympische parken waarin zich de, meestal bestaande, sportaccommodaties bevinden.

In het Youth Olympic Centre vinden 13 sporten van de 31 sportenplaats die in Buenos Aires op het programma staan. Voor o.m. atletiek, gymnastiek en zwemmen moet u hier zijn.

Naast het Olympic Centre komt het Youth Olympic Village. Daar zullen de 4000 atleten uit de 206 deelnemende nationale olympische comités verblijven gedurende de Spelen.

In het Urban Park, in het oosten van de stad, kunnen liefhebbers van sportklimmen, 3x3 basketbal, mixed BMX freestyle, kano en roeien terecht.

In het noorden van Buenos Aires ligt het Green Park waar tennis, triatlon, beachvolleybal en wielrennen zullen plaatsvinden. Daarnaast ligt het Club Hipico Argentino waar de ruitersporten worden gehouden.

In het Tecnopolis Park worden badminton en tafeltennis gespeeld en in het naburige Parque Sarmiento worden competities gehouden voor schieten, boogschieten en beachhandbal.

De vier alleenstaande locaties zijn: de Club Naútico San Isidro met zeilen, windsurfen en kiteboarden, de Club Atlético San Isidro met rugby sevens, de Hurlingham Club met golf en de Paseo de la Costa in Vicente Lopez waar BMX-race en roller skating op het programma staat.