Logo of Team Belgium

Op 24 juni komt de Vereniging van Olympiërs, de Belgian Olympians Association, aangevoerd door zijn voorzitter Gaston Roelants, Team Belgium een duwtje in de rug geven tijdens de Run to Tokyo. "Met alle plezier heb ik, als voorzitter van de Belgian Olympians Association, alle Belgische olympiërs uitgenodigd. Ik hoop dat er naast onze enthousiaste olympiërs ook veel supporters, familie en vrienden komen naar de Run to Tokyo om er hun steun aan Team Belgium te betuigen."

Gaston Roelants, gouden medaille op de 3.000 meter steeple op de Olympische Spelen van Tokio in 1964: “De atletiek heeft me veel gegeven en daar ben ik dankbaar voor. Op 24 juni krijgen 270 teams en 1350 lopers ook de kans om te lopen. En te geven. De Run to Tokyo wordt immers niet zomaar een event. Dankzij de deelname van die 270 teams kunnen we tientallen Belgische atleten dat extra duwtje in de rug geven, onderweg naar hun droomprestatie op de Olympische Spelen in Tokyo. 

Dus bedankt! Bedankt aan de bedrijven die een of meerder teams inschreven en bedankt aan de honderden sportieve werknemers die samen die magische 42,195 km zullen afleggen.”

Belgian Olympians Association
De Nationale Vereniging van Olympische Atleten organiseert activiteiten voor de meer dan duizend twee honderd Belgische atleten die ooit hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen. De vereniging bestaat sinds 2003. Voorzitter is Gaston Roelants.